Bananåkokospaj
I går provade jag ett recept på bananåkokospaj som jag fann på sidan 15 i det senaste numret av tidningen Buffé. Den var väldigt enkel att göra och krävde varken elvisp eller mängder med redskap att sno ihop.


Till kakan för omkring 8 - 10 personer behöver du
2½ dl socker
2½ dl vetemjöl
2½ dl vispgrädde
1 - 2 bananer
½ dl kokosflingor
samt ännu mer kokosflingor och eventuellt lite choklad att riva över samt kokosprickar
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker, mjöl, grädde och bred ut detta i en rund form som är smord och bröad. Skiva banan och tryck ned den i smeten. Häll på kokosflingor. Grädda längst ned i ugnen i omkring 50 - 60 minuter. Den skall vara lite kladdig i mitten.
När bananåkokospajen har svalnat kan du dekorera med lite kokosflingor eller hyvla över lite choklad och kanske ha kokosprickar till. Servera den gärna dagen efter tillsammans med lite vaniljglass eller vaniljyoghurt.
2½ dl socker
2½ dl vetemjöl
2½ dl vispgrädde
1 - 2 bananer
½ dl kokosflingor
samt ännu mer kokosflingor och eventuellt lite choklad att riva över samt kokosprickar
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker, mjöl, grädde och bred ut detta i en rund form som är smord och bröad. Skiva banan och tryck ned den i smeten. Häll på kokosflingor. Grädda längst ned i ugnen i omkring 50 - 60 minuter. Den skall vara lite kladdig i mitten.
När bananåkokospajen har svalnat kan du dekorera med lite kokosflingor eller hyvla över lite choklad och kanske ha kokosprickar till. Servera den gärna dagen efter tillsammans med lite vaniljglass eller vaniljyoghurt.
//Jana
Kommentarer
Från: Evelina
Vart den god då? :P :)

Trackback