Rabarberpaj

Vi fick flera kilo rabarber från en god vän och planerar att göra både saft och marmelad av dem. Men först ut i "rabarberprojektet" var så klart en rabarberpaj.

Rabarberpaj



6-8 rabarberstjälkar (eller så många som fyller en pajform)
100 gram smör eller margarin
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
3 msk socker till degen och 1 dl socker till rabarberna
2 msk potatismjöl



Rengör och skiva rabarberna. Smörj en pajform och lägg i rabarberskivorna tillsammans med minst 1 dl socker och potatismjölet. Har man för lite socker riskerar pajen att bli ruskigt sur. Potatismjölet gör att pajen inte blir vattnig.

Blanda mjöl, havregryn och de tre matskedarna socker och smöret till en smulpaj som smulas över rabarberna. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ungefär 20 minuter.

//Jens

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:

Namn
Kom ihåg mig!
E-mail (publiceras inte)

Länk

Kommentar

Trackback
RSS 2.0