Födelsedagstårta

Det är Jens födelsedag och då har jag naturligtvis ordnat en tårta. Vanligtvis gör jag smörgåstårta så jag fick fundera en aning kring hur jag skulle göra och vilka smaker som passar tillsammans. Men tårta är ju väldigt enkelt att göra. Man bestämmer själv hur avancerat och komplicerat det skall bli.


Tårta


Till min tårta tog jag vanliga köpebottnar. Aldrig att jag gör dem själv när det finns billigt i butiken och det är ändå ingen som känner någon skillnad i smaken jämfört med om du hade bakat dem. Jag tog en chokladkaka på 200 gram (smaken var apelsincrisp) som jag bröt sönder och lade i en bunke. I en kastrull på spisen värmde jag 2 dl vispgrädde tills att det kokade och hällde den varma grädden över chokladen i bunken och rörde samman till en fin och krämig blandning. Chokladgrädden stod sedan kallt i någon halvtimma.

Jag tog fram elvispen och den kalla chokladgrädden vispades sålunda som vanlig vispgrädde till en härlig fluffig kräm och denna mousse bredde jag ut över tårtans första botten. Ovanpå chokladmoussen lade jag tårtans andra botten och på detta mellanlager bredde jag ut ett ordentligt lager med krossad ananas. Och sedan fanns det bara en av tårtans bottnar kvar. Jag hade lite chokladmousse kvar och blandade ut den med vanlig fluffig vispgrädde och täckte tårtan med denna ljuva blandning. Allra sist tog jag fram en osthyvel och drog några tag med den på lite mörk choklad som jag hade liggande i skafferiet. Så enkelt är det nämligen att göra dekorativa chokladspån.

Tårtan, som är väldigt enkel att göra, blev himla uppskattad!


Tårta


//Jana

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar:

Namn
Kom ihåg mig!
E-mail (publiceras inte)

Länk

Kommentar

Trackback
RSS 2.0